duminică, 3 mai 2015

GEM DE RUBARBA

(Croaziera PL,CN,Stabilizare Defintiva)
Planta de rubarba seamana cu un brusture.
Are o tulpina inalta de 30-40 cm si o frunza uriasa.
La bucatarie se foloseste doar tulpina.
INGREDIENTE:
1 kg rubarba
5 linguri pline cu indulcitor pudra(sau dupa gustul fiecaruia)
1 lamaie mica(doar coaja rasa)
1 lingurita scortisoara pudra

Tijele de rubarba se spala 
Daca vrei sa iasa gemul mai rosiatic nu le cureti de coaja subtire
(eu le-am curatat)
Tijele se taie in cubulete ,se adauga indulcitorul si se lasa peste noapte ,penstru ca este foarte dura(tulpina)si trebuie sa se inmoaie si totodata va lasa si zeama
A doua zi se pune la fiert,fara apa,pentru ca lasa zeama 
Coaja rasa de lamaie  se pune peste cubulete 
Se fierbe pana se incheaga
Are un gust dulce-acrisor
Foarte bun
Se poate folosi la prepararea de rulade sau alte deserturi Dukan (si nu numai)
E foarte usor de preparat 
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu