marți, 5 mai 2015

CHEC CU GOJI




INGREDIENTE:

4 oua
6 linguri tarate de ovaz macinate foarte fin
1 lingura tarate de grau
1 lingura ulei de masline
2 linguri  
1 lingurita bicarbonat de sodiu
200 ml iaurt grecesc 0%
2 linguri fructe goji
1 lingurita esenta de lamaie
1 lingurita esenta de portocale
50 ml lapte 1,5%
MOD DE PREPARARE:
Se separa albusurile de galbenusuri
Cele din urma (galbenusurile)le amestecam cu taratele,glutenul,uleiul de masline,bicarbonatul,esentele,

indulcitorul,iaurtul
omogenizam si adaugam fructele goji

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare si se incorporeaza usor in compozitia obtinuta mai sus

Omogenizam compozitia bine bine
Impartim compozitia in doua parti
Prima parte o lasam alba ,cealalta parte o coloram cu cacao ce am dizolvat-o in 50 ml lapte

Intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt sau de silicon(eu am avut de silicon ce nu necesita unsa sau tapetata)
Punem un rand de compozitie alba apoi una neagra 
Facem exercitiu acesta pana terminam ambele compozitii
Preincalzim cuptorul si introducem tava in cuptor 
Timpul de coacere este de 20 minute
Dupa ce s-a rumenit usor,se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca in forma/tava
Apoi ii feliem si il servim cu ceai sau lapte sau chiar simplu
E fenomenal de pufos si deliciu de deliciu
Reteta este portia de tarate pentru 3 zile
Va pup cu mare drag!
Pofta buna !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu