O combinatie perfecta intre aroma de portocale si crema fina Quark
(Croaziera PL,CN,Stabilizare)
Ingrediente:
25 piscoturi
coaja rasa de portocala
250 g branza quark sau alta banza cremoasa cu 0,2%
1 lg indulcitor lichid
1 plic budinca de vanilie
1 lgt esenta de portocale
1/2 portocala pentru decor
1 lg cacao pentru decor
1 lgt gelatina
200 ml lapte sau apa(pentru sirop)
250 ml lapte pentru prepararea cremei 1
25 piscoturi
coaja rasa de portocala
250 g branza quark sau alta banza cremoasa cu 0,2%
1 lg indulcitor lichid
1 plic budinca de vanilie
1 lgt esenta de portocale
1/2 portocala pentru decor
1 lg cacao pentru decor
1 lgt gelatina
200 ml lapte sau apa(pentru sirop)
250 ml lapte pentru prepararea cremei 1
Reteta la piscoturi :
4 albusuri
1 lg indulcitor lichid
1 lg amidon
2 lg lapte praf
1 lgt praf de copt
1 lgt esenta de portocale
Preparare:
Albusurile se bat spuma tare
Adaugam indulcitorul si continuam mixarea albusurilor
Adaugam si celelalte ingrediente
In tava de la aragaz,tapetata cu hartie de copt..
Punem compozitia de albusuri intr-un pos sau o punca de plastic si o taiem la un capat
Facem bastonase unul cate unul
Timp de coacere 10 minute
4 albusuri
1 lg indulcitor lichid
1 lg amidon
2 lg lapte praf
1 lgt praf de copt
1 lgt esenta de portocale
Preparare:
Albusurile se bat spuma tare
Adaugam indulcitorul si continuam mixarea albusurilor
Adaugam si celelalte ingrediente
In tava de la aragaz,tapetata cu hartie de copt..
Punem compozitia de albusuri intr-un pos sau o punca de plastic si o taiem la un capat
Facem bastonase unul cate unul
Timp de coacere 10 minute
Crema 1
250 ml lapte
1 plic budinca de vanilie
1 lg indulcitor lichid
1 lgt esenta de portocale
Intr-un vas ,se pun toate ingredientele si se fierb la foc mic pana se ingroasa
Crema 2
250 g branza quark 0,2%
1 lgt indulcitor
1 lgt gelatina
coaja rasa de portocala
Se amesteca toate si se va folosi pentru ultimul strat de piscoturi
Siropul:
200 ml lapte (sau apa)
1 lg coaja rasa de portocala
1 lgt indulcitor lichid
1 lgt esenta de portocale
Piscoturile le inmuiem in sirop timp de cateva secunde
Apoi le asezam pe un platou ,sub ce forma doriti
Punem un rand de piscoturi,apoi un strat de crema de vanilie
Iarasi un rand de piscoturi si alt strat de crema de vanilie
Procedam astfel pana terminam ingredientele.
Deasupra trebuie sa avem un strat de crema
Tinem prajitura la frigider cateva ore si inainte de servire pudram cu cacao si ornam cu felii de portocala
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu