joi, 12 martie 2015

"TRANDAFIRI DULCI"

Consolidare,Stabilizare definitiva


INGREDIENTE:
500 g faina integrala de grau
3 lg indulcitor
150 g iaurt Zuzu 0%
1 lgt ulei de masline
1 lgt drijdie uscata
1 galbenus pentru uns
sare

UMPLUTURA:
200 g branza de vaci 0%
indulcitor
1 lgt coaja rasa de lamaie
1 lgt esenta de vanilie
1 lg amidon

MOD DE PREGATIRE ALUAT:
Amestecam faina,iaurtul,sare si drojdia 
Omogenizam bine compozitia si vom obtine un aluat moale si pufos
lingurita de ulei masline si mai framantam aluatul pana uleiul s-a incorporat foarte bine
Lasam la dospit pana aluatul isi dubleaza cantitatea

MOD DE PREGATIRE CREMA:
Se amesteca toate si se umplu trandafirii cu ea

CUM MODELAM TRANDAFIRII?
EXACT CA IN IMAGINELE DE MAI JOS

Mie mi-au iesit 7 trandafiri
PASUL 1
Luam cate o bucatita de aluat si intindem in forma rotunda 

PASUL 2:
Sectionam foaia de aluat cu varful unui cutit unde vom obtine 4,, petale,,

PASUL 3:
In mijlocul foii punem 1 lingura de umplutura 

PASUL 4:
Luam o ,,petala"si o punem peste umplutura(exact ca in imagine)

PASUL 5:
Ridicam si petala din fata celei de inainte

PASUL 6:
Ridicam si a treia petala cuprinzand cele doua petale ce formeaza centru trandafirului

PASUL 7:
Si ultima petala ce o vom pune sa cuprinda toate cele 3 petale deja existente


Si am obtinut un trandafir pufos si Dukan

Pe foaie de copt in tava de la aragaz punem trandafirii unul cate unul si ii ungem cu ou
Ii bagam la cuptor cca 20 minute la foc mediu


Scoatem tava si trandafirii rumeni , calzi si ii pudram cu indulcitor 



Sunt foarte buni!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu