marți, 24 martie 2015

SARLOTA DE CIOCOLATA

( Atac,Croaziera,Consolidare,Stabilizare)

Ingrediente:

  • 2 oua
  • 100 ml lapte 0,1%
  • 3 lg indulcitor
  • 20 g gelatina(2 plicuri)
  • 2 lg cacao 11%
  • 1 lgt esenta de rom
  • 1 lgt esenta de vanilie
  • 3 lg quark


Preparare:
  • Intr-un bol pui gelatina cu putina apa rece ,la deshidratat
  • Freci energic (fie cu lingura de lemn ,fie cu mixerul)ouale cu indulcitorul 
  • Amesteci pana devine ca o crema
  • Adaugi treptat laptele cald si gelatina ,care a fost in prealabil inmuiata (deshidratata)
  • Pui compozitia la fiert,la foc mic,amestecand mereu ,pana se ingroasa
  • Dai crema deoparte de pe foc si o lasi sa se raceasca
  • Adaugi peste crema pudra de cacao ,esentele,si amesteci bine pana se integreaza complet
  • Apoi adaugi quarkul
  • Repartizezi sarlota in forma de silicon si o lasi la frigider  cateva ore
  • In momentul servirii,rastorni sarlota pe o farfurie si o servesti 

E delicioasa
Se poate inlocui  cacaoa cu ness si va iesi cu aroma de ness
Si pentru Atac ,renuntam la cacao si o facem doar cu vanilie(adica alba)
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu