vineri, 20 martie 2015

PROFITEROL DIETETIC


(Croaziera PL,Consolidare,Stabilizare)

Ingrediente  pentru 10 gogosele
100 ml apa
100 g quark
4 lg tarate de ovaz macinate
1 lg gluten
3 oua
un varf de cutit sare



Pentru umplutura:
100 ml lapte
1 lg indulcitor
3 lg praf de budinca vanilie
1 lgt esenta vanilie


Pentru topping
50 ml lapte
1 lg cacao


Mod de preparare aluat de gogosele:
Puneti la fiert intr-o cratita,apa impreuna cu quarkul si sarea
Adaugati taratele dintr-odata
Lasati amestecul sa piarda din lichid la flacara medie
Amestecati in continuu cu o lingura de lemn timp de 2 minute
Pana cand compozitia se ia cu usurinta  de pe peretii cratitei
Luati cratita de pe foc 
Adaugati ouale unul cate unul
Nu il introduceti pe urmatorul pana cand cel precedent este bine incorporat in aluat
Preincalziti cuptorul
Introduceti compozitia in forme 
Dati la cuptor 30 minute fara sa deschideti cuptorul
Lasati desertul sa stea cateva minute in cuptor dupa ce s-a copt si ati stins focul
Fara a deschide usa cuptorului


Preparare umplutura:
Intr-un vas se pune laptele amestecat cu praful de budinca si indulcitorul
Se fierbe pana se ingroasa ,amestecand sa nu se lipeasca

Preparare topping:
Se amesteca laptele cu cacao obtinand o compozitie fluida

Umpleti gogosile cu crema 
Ornati-le cu topping
O bunatate!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu