INGREDIENTE BLAT:
- 4 oua
- 4 lg tarate de ovaz macinate fin
- 1 lg lapte praf degresat 1%
- 3 lg indulcitor Clio
- 1 lg esenta de rom
- 2 lg cacao 11%
- un praf de sare
- 1 plic praf de copt
MOD DE PREPARARE:
- Albusurile se separa de galbenusuri
- Cele din urma (galbenusurile)se amesteca cu celelalte ingrediente
- Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare
- Se incorporeaza treptat in compozitia rezultata anterior
- Intr-o forma rotunda de silicon se pune compozitia si se da la cuptor cca 20 minute la foc mediu
INGREDIENTE CREMA
- 500 ml lapte degresat 0,1%
- 2 lg indulcitor
- 2 lg cacao
- 1 lg esenta de rom
- 2 lg amidon
- 1 ou
- 1 lg gelatina
PREGATIRE CREMA:
Gelatina se pune intr-un bol cu putina apa rece pentru a se umfla
Intr-un vas se pun toate ingredientele si se fierb la foc mic amestecand mereu pentru a nu se prinda
Se ia vasul de foc cand crema s-a legat si se lasa putin sa se raceasca
Se adauga gelatina si se amesteca usor
SIROPUL:
100 ml apa sau lapte
indulcitor
esenta rom
coaja de lamaie sau portocala
ASAMBLARE TORT
- Blatul se scoate din cuptor si se lasa pe un gratar la racit
- Se taie in jumatate(adica sa iasa doua blaturi)
- Se insitopeaza foarte bine
- Apoi se pune un blat pe o farfurie intinsa si se adauga crema
- Apoi celalalt blat si crema acoperandu-l total
- Am ornat cu trandafiri din martipan cumparati din comert
- Se da la rece pana in momentul servirii
E super bun si nu ingrasa!
yummy yum!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu