marți, 24 februarie 2015

TORT DE CIOCOLATA


INGREDIENTE BLAT:

  • 4 oua
  • 4 lg tarate de ovaz macinate fin
  • 1 lg lapte praf degresat 1%
  • 3 lg indulcitor Clio
  • 1 lg esenta de rom
  • 2 lg cacao 11%
  • un praf de sare
  • 1 plic praf de copt

MOD DE PREPARARE:

  • Albusurile se separa de galbenusuri
  • Cele din urma (galbenusurile)se amesteca cu celelalte ingrediente
  • Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare
  • Se incorporeaza treptat in compozitia rezultata anterior
  • Intr-o forma rotunda de silicon se pune compozitia si se da la cuptor cca 20 minute la foc mediu


INGREDIENTE CREMA

  • 500 ml lapte degresat 0,1%
  • 2 lg indulcitor
  • 2 lg cacao
  • 1 lg esenta de rom
  • 2 lg amidon
  • 1 ou
  • 1 lg gelatina


PREGATIRE CREMA:
Gelatina se pune intr-un bol cu putina apa rece pentru a se umfla
Intr-un vas se pun toate ingredientele si se fierb la foc mic amestecand mereu pentru a nu se prinda
Se ia vasul de foc cand crema s-a legat si se lasa putin sa se raceasca
Se adauga gelatina si se amesteca usor 


SIROPUL:
100 ml apa sau lapte
indulcitor
esenta rom
coaja de lamaie sau portocala




ASAMBLARE TORT

  1. Blatul se scoate din cuptor si se lasa pe un gratar la racit
  2. Se taie in jumatate(adica sa iasa doua blaturi)
  3. Se insitopeaza foarte bine
  4. Apoi se pune un blat pe o farfurie intinsa si se adauga crema
  5. Apoi celalalt blat si crema acoperandu-l total
  6. Am ornat cu trandafiri din martipan cumparati din comert
  7. Se da la rece pana in momentul servirii

E  super bun si nu ingrasa!





yummy yum!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu