(Consolidare,stabilizare definitiva)
INGREDIENTE:
- 500 kg faina integrala de grau
- sare
- drojdie
- 1 lg indulcitor
- 1 lg ulei de masline
- 200 ml lapte 1,5%
- 1 ou
MOD DE PREPARARE:
- Se pune faina intr-un bol cu sarea
- Se face o gaura la mijloc unde se pune drojdia
- Laptele se pune pe foc cu indulcitorul pentru a se incalzi
- Se inmoaie drojdia cu lapte caldut
- Apoi se amesteca bine (cu mana)si se formeaza coca
- La final se pune uleiul de masline framantand aluatul pana uleiul s-a incorporat bine bine
- Se acopera cu un prosop curat de bucatarie,lasand coca la dospit cca 15 minute
Dupa ce aluatul a dospit ,se imparte in 7 bucati egale
Fiecare bucata o intindem pe masa de lucru ,ca un rulou,cca 20 cm
Cu lama unui cutit crestam ruloul din capat in capat apoi il rulam
Se pun pe hraie de copt in tava de la aragaz sau alta tava
Batem oul si ungem lotusii
Apoi ii introducem la cuptor pentru cca 25 minute la foc mediu
Sunt foarte buni si satiosi!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu