joi, 19 februarie 2015

CASCAVAL


  1. 400 ml lapte 1,5 % grasime
  2. 1 cutie (500 g)branza de vaci 0% grasime
  3. 1 ou
  4. 1/2 lgt bicarbonat de sodiu
  5. sare

MOD DE PREPARARE:

  1. Intr-o oala se pune laptele la fiert la foc mic
  2. Cand incepe sa fiarba  se pune branza de vaci
  3. Se amesteca  usor 
  4. Dupa cateva minute vei observa ca se separa zerul  de branza
  5. Se strecoara branza intr-un tifon
  6. Se apasa bine cu o lg de lemn pana se lasa tot zerul
  7. Branza obtinuta trebuie maruntita foarte bine  cu furculita sau la robot
  8. Intr-un bol se bate oul cu o furculita si se adauga bicarbonatul
  9. Se pune branza maruntita inapoi in cratita
  10. Se adauga sarea si oul batut  si bicarbonatul si se amesteca bine
  11. Se pune cratita pe foc si se amesteca continuu pana ce branza incepe sa se topeasca si sa se lege
  12. Cand incepe sa se intinda si sa devina lucioasa ,atunci este gata
  13. Se ia branza de pe foc si se pune in forme dorite sau folie de plastic rezistenta la cald 
  14. Se da la rece cascavalul cateva ore
  15. Dupa ce s -a racit se poate felia sau razui

BUN SI DIETETIC!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu