- 400 ml lapte 1,5 % grasime
- 1 cutie (500 g)branza de vaci 0% grasime
- 1 ou
- 1/2 lgt bicarbonat de sodiu
- sare
MOD DE PREPARARE:
- Intr-o oala se pune laptele la fiert la foc mic
- Cand incepe sa fiarba se pune branza de vaci
- Se amesteca usor
- Dupa cateva minute vei observa ca se separa zerul de branza
- Se strecoara branza intr-un tifon
- Se apasa bine cu o lg de lemn pana se lasa tot zerul
- Branza obtinuta trebuie maruntita foarte bine cu furculita sau la robot
- Intr-un bol se bate oul cu o furculita si se adauga bicarbonatul
- Se pune branza maruntita inapoi in cratita
- Se adauga sarea si oul batut si bicarbonatul si se amesteca bine
- Se pune cratita pe foc si se amesteca continuu pana ce branza incepe sa se topeasca si sa se lege
- Cand incepe sa se intinda si sa devina lucioasa ,atunci este gata
- Se ia branza de pe foc si se pune in forme dorite sau folie de plastic rezistenta la cald
- Se da la rece cascavalul cateva ore
- Dupa ce s -a racit se poate felia sau razui
BUN SI DIETETIC!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu