miercuri, 10 aprilie 2024

Clătite din dovlecei umplute cu crema de brânza

 

Ingrediente
-2 dovlecei potriviti
-4 oua
-300 ml lapte1.5%grasime
-o lingurita praf de copt
-300-350 gr faina intermediara
-2-3 linguri ulei de masline
-sare, piper, patrunjel, marar
-crema de branza 2% grasime
-un cățel usturoi (optional)

Mod de preparare:

Dovleceii se spala se sterg, apoi se dau pe razatoare, se sareaza si se scurg foarte bine.

Intr-un castron se pun ouale, laptele, uleiul, sare, piper, patrunjel, marar si se amesteca foarte bine cu telul.

Se pun apoi dovleceii scursi foarte bine, faina si praful de copt si se amesteca foarte bine compozitia.

Se unge o tigaie cu ulei si se pune un polonic din compozitia obtinuta, se coc clatitele pe ambele parti.

Clatitele se umplu cu crema de branza amestecata cu marar si usturoi (optional).

Asta este totul, reteta noastra este gata, va invit cu drag si pe voi sa gatiti aceste clatite, cu siguranta veti fi impresionati de cat de gustos va fi rezultatul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu