200g de AMESTEC FĂINĂ EXPRES PENTRU ALUATURI NEDOSPITE SZAFI FREE 1000g
50g de Pudră de cacao degresată olandeză 10-12% Szafi Reform 200g
3 lingurite de Zahăr de floare de cocos cu ștevie de 5 ori mai dulce Szafi Free 300g
100-150 ml lapte semidegresat (1,5%)
1 lingura de Unt Alimentar de Nuca de cocos - 500 topit la bain-marie
CREMA DE BRANZA
200g de urda sau branza de vaci degresata(0%-0,4%)
50 g de tofu simplu in saramura
1 lingura coaja rasa de lamaie
1 lingura zeama de lamaie
2 linguri de Pudră de drojdie inactiva
4 linguri de Zahăr de floare de cocos cu ștevie de 5 ori mai dulce Szafi Free 300g
2 galbenusuri de ou
1 lingura de Esență de Rom Jamaica - MAXAroma
1 lingura de Esență de vanilie - MAXAroma
150 g de Stafide
PREPARARE ALUAT:
- Se pun intr-un bol toate ingredientele uscate, se face o mica gaura in mijloc si se adauga treptat laptele caldut , framantand continuu. Se adauga si 1 lingura de unt de cocos si se urmeaza procedeul intocmai pana ajungem la un aluat compact, nelipicios, care la atingere isi reia forma initiala. Se tine aluatul la dospit intr-un loc cald pentru cel putin 30-40 de minute si apoi de aseaza pe o tava de copt unsa in prealabil cu ulei de cocos. Eu am folosit una cu diametrul de 20 de cm (o pasca mai mica, dar destul de inalta).
- Se pune branza intr-un vas, 1 bucatica de tofu desarat, sucul de la lamaie, esentele naturale,indulcitorul si drojdia inactiva mixandu-se pana totul devine o pasta fina cu gust demential. , se pun si stafidele in compozitie si se aseaza compozitia finala peste blat, in tava de copt. Deasupra se unge cu unt de cocos si se presara o lingura de drojdie inactiva.
- Se da pasca la cuptor pentru 30 de minute (180 de grade). Verificati la 20 de minute daca nu suntet siguri pe cuptor.
Crema
Să îmi spuneți cum v-a ieșit rețeta.
Un Paște plin de căldură alături de cei dragi!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu