miercuri, 28 martie 2018

COZONAC BICOLOR (fara umplutura)


  Ingrediente aluat alb (3 bucati):

·       20 g de zeamă de lămâie
·       150 g de apă călduță
·       Coaja unei jumătăți de lămâi
·       1 linguriță de vanilie
·       Un praf de  

Ingrediente aluat cu cacao (3 bucati):

·       20 g de zeamă de lămâie
·       160 g de apă călduță
·       Coaja unei jumătăți de lămâi
·       1 linguriță de vanilie
·       Un praf de  ,

Mod de preparare:

Amestecăm ingredientele lichide și cele uscate în boluri separate (separat pentru aluatul alb și cel cu cacao), apoi le lucrăm împreună. Lăsăm aluatul 10 minute la odihnă.
Între timp pornim cuptorul la 185 de grade.

Pe o suprafață siliconată, presărată cu făină, frământăm aluaturile, apoi le împărțim în câte 3 bucăți. Întindem din fiecare bucată, câte o foaie ovală, cu lungimea de 21-22 cm. Ungem foaia cu cacao, cu ulei de cocos (opțional), apoi așezăm foaia albă peste ea. Le întindem împreună la o lungime de 28 cm, apoi o rulăm din patea mai lată. Pocedăm la fel și cu celelalte bucăți.

Așezăm pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, le ungem cu ulei de cocos și le crestăm în câteva locuri.

Se coc 50-55 de minute în cuptorul preîncălzit la 185 de grade.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu