sâmbătă, 10 martie 2018

Găluște cu ciuperci


Idee de prânz fără carne – cine se balonează de la ciuperci
îl poate prepara cu zucchini sau vinete !

Ingrediente :
·       0,5 kg de mix de ciuperci
·       Piper
·       Usturoi granulat și ceapă pudră
·       6 g de sare la amestecul de făină
·       180 g de apă călduță
Mod de preparare :

Prăjim ciupercile cu   într-o tigaie , le condimentăm după gust .

Punem la fiert 1-2 litrii de apă . Adăugăm la făină sarea , apoi apa și le amestecăm energetic . Când fierbe apa , cu ajutorul unei răzătoare de găluște le adăugăm în apă .
După ce începe din nou să fiarbă ( 1-2 minute ) , punem pe foc mai mic și lăsăm să fiarbă 1,5 minute , amestecând din când în când .
Le turnăm în strecurătoare și le spălăm cu apă rece .

Adăugăm găluștele la ciuperci și-l servim cu smântână sau iaurt natural .

Cine nu consumă lapte , îl poate servi cu cremă de cocos ( aici ) amestecat cu zeamă de lămâie și sare .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu