joi, 1 februarie 2018

Lasagna


 Ingrediente paste:

·       3 g de  
·       3 ouă de mărimea M
·       1 gălbenuș de ouă
·       20 g de apă

Mod de preparare paste:

Amstecăm apa cu ouăle, adăugăm sare, apoi adăugăm făina. (aluatul va fi lipicios dar nu adăugăm făină în plus)
Lăsăm aluatul 10-15 minute la odihnă.
Pe o suprafață presăratăă cu făină frământăm aluatul, apoi îl întindem într-o foaie cât mai subțire și-l tăiem în 10 bucăți.
Pe o suprafață presărată cu făină întindem fiecare bucată, să obținem o foaie aproape atât de subțire ca hârtia.

Ingrediente umplutură:

·       500 g de carne tocată
·       2 ceapă albă ( 180 g )
·       300 g de apă
·       +50 g de apă pentru ceapă

Presărare:

·       40 g de   razuit

Mod de preparare:

Călim ceapa în 50 g de apă.
Punem carnea în ea, le amestecăm și le fierbem 15 minute sub capac (între timp le amestecăm de câteva ori).
Turnăm peste baza pantru lasagne amestecată în apă.
Le fierbem și-l dăm jos de pe foc.

Preparare lasagne:

Așezăm foaia de paste într-o tavă siliconată de 20x20 cm.
Punem peste carne tocată și cașcaval.
Împărțim umplutura astfel încât să rămână și deasupra lasagnei.

Coacere:

Se coace 50 de minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade. Cine prepară o porție mai mare, trebuie să mărească și timpul de coacere cu 10-15 minute.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu