joi, 25 ianuarie 2018

COZONAC IMPLETIT


Cozonac dietetic cu 0,7 g de carbohidrați , poate fi consumat și de cei care au intoleranță la lactoză și gluten. Cozonacul este preparat fără drojdie , zahăr, gluten și lapte.

Ingrediente( pentru un cozonac de aproximativ 440 g ) :

·         25-35 g de  
·         Un praf de vanilie măcinat 
·         O linguriță de coajă de lămâie 
·         3 g de  
·         0.5 g de  
·         20 g de  
·         2 ouă de mărimea M
·         4 albușe de ouă de mărimea M
·         130 g  de apă călduță

·         Se pot adăuga după gust: stafide,    într-o parte din aluat.
Mod de preparare :


Frământăm ingredientele , apoi lăsăm aluatul 10 minute să se odihnească. Împărțim aluatul în patru, fiecare parte îl sucim în fâșii subțiri și împletim cozonacul. La final avem grijă ca împletitura să fie cât mai strânsă .
Așezăm aluatul în formă de cozonac tapetat cu hârtie de copt . La gălbenușurile rămase adăugăm puțină apă și cu lichidul obținut ungem cozonacul .
Coacem  în cuptorul preîncălzit aproximativ 40-50 de minute la 175 de grade ( cuptor cu convecție ).

Valoare nutrițională în 100 g de cozonac :

Valoare energetică : 95 calorii
Proteină : 6 g
Lipide : 7,5 g
Carbohidrați : 0,7 g


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu