Cozonac dietetic cu 0,7 g de carbohidrați , poate fi consumat și de cei care au intoleranță la lactoză și gluten. Cozonacul este preparat fără drojdie , zahăr, gluten și lapte.
Ingrediente( pentru un cozonac de aproximativ 440 g ) :
· Un praf de vanilie măcinat
· O linguriță de coajă de lămâie
· 2 ouă de mărimea M
· 4 albușe de ouă de mărimea M
· 130 g de apă călduță
· Se pot adăuga după gust: stafide, Pudră de cacao degresată olandeză 10-12% Szafi Reform 200g într-o parte din aluat.
Mod de preparare :
Frământăm ingredientele , apoi lăsăm aluatul 10 minute să se odihnească. Împărțim aluatul în patru, fiecare parte îl sucim în fâșii subțiri și împletim cozonacul. La final avem grijă ca împletitura să fie cât mai strânsă .
Așezăm aluatul în formă de cozonac tapetat cu hârtie de copt . La gălbenușurile rămase adăugăm puțină apă și cu lichidul obținut ungem cozonacul .
Așezăm aluatul în formă de cozonac tapetat cu hârtie de copt . La gălbenușurile rămase adăugăm puțină apă și cu lichidul obținut ungem cozonacul .
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu