miercuri, 13 decembrie 2017

TORT DE CHIA CU MIGDALE



INGREDIENTE BLAT:

5 oua marimea M
4gr  
25gr 
2 linguri  

INGREDIENTE MOUSSE CHIA:

1para curatata de coaja si taiata cubulete
3gr  
2 pliculete de gelatina
1 litru de 
4gr  
8gr  

MOD DE PREPARARE:

Preincalziti cuptorul la 180 grade
Pregatim baza tortului (blatul)
Intr-un vas se sparg cele 5 oua si se bat cu un tel manual sau furculita
Peste ouale batute spuma se adauga indulcitorul ,amestecul de faina si migdalele
Omogenizam compozitia
Intr-o forma de silicon sau o alta forma de tort tapetata cu hartie de copt ,turnam aluatul pt baza si il introducem in cuptorul preincalzit timp de 25 de minute
Apoi se scoate si se lasa sa se raceasca nescotindu-l din forma de tort.
Pregatim mousse-ul de chia
Intr-un castron se toarna laptele de migdale ,gelatina si indulcitorul
Amestecati bine si adaugati semintele de chia ,cubuletele de para si goji
Turnati amesctul de chia peste baza de tort  si nivelati uniform
Lasati tortul in frigider timp de 5 ore pentru a se inchega mousse-ul.
Inainte de servire il puteti decora cu ce fructe doriti (eu l-am decorat cu bucati de papaya si goji)

Ingredientele le gasiti dand clik pe produsul scris cu rosu !

DELICIOS,DIETETIC
YUMMY YUM!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu