miercuri, 13 decembrie 2017
TORT DE CHIA CU MIGDALE
INGREDIENTE BLAT:
5 oua marimea M
4gr Xilitol 500
25gr Migdale
2 linguri AMESTEC FĂINĂ CU CAROB PENTRU PIȘCOT ȘI BRIOȘE SZAFI FREE 1000G
INGREDIENTE MOUSSE CHIA:
1para curatata de coaja si taiata cubulete
3gr Xilitol 500
2 pliculete de gelatina
1 litru de Lapte de migdale - fără zahăr
4gr Seminte chia 150 g
8gr Goji 150
MOD DE PREPARARE:
Preincalziti cuptorul la 180 grade
Pregatim baza tortului (blatul)
Intr-un vas se sparg cele 5 oua si se bat cu un tel manual sau furculita
Peste ouale batute spuma se adauga indulcitorul ,amestecul de faina si migdalele
Omogenizam compozitia
Intr-o forma de silicon sau o alta forma de tort tapetata cu hartie de copt ,turnam aluatul pt baza si il introducem in cuptorul preincalzit timp de 25 de minute
Apoi se scoate si se lasa sa se raceasca nescotindu-l din forma de tort.
Pregatim mousse-ul de chia
Intr-un castron se toarna laptele de migdale ,gelatina si indulcitorul
Amestecati bine si adaugati semintele de chia ,cubuletele de para si goji
Turnati amesctul de chia peste baza de tort si nivelati uniform
Lasati tortul in frigider timp de 5 ore pentru a se inchega mousse-ul.
Inainte de servire il puteti decora cu ce fructe doriti (eu l-am decorat cu bucati de papaya si goji)
Ingredientele le gasiti dand clik pe produsul scris cu rosu !
DELICIOS,DIETETIC
YUMMY YUM!!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu