joi, 7 decembrie 2017

Soufle de urda si verdeturi



 Varianta foarte light – fara faina. A iesit ceva foarte pufos, foarte, foarte aromat, si cu o culoare vesela


INGREDIENTE:

300g urda (ibanesti)
3 oua marimea M
1 legatura patrunjel verde
1 legatura ceapa verde
100g spanac 
4 catei de usturoi 
250g iaurt grecesc 0,2% grasime
1 lingurita busuioc uscat
sare si piper dupa gust

PREPARARE;

Se sparg ouale si se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat pana cand spuma este foarte ferma. Galbenusurile se amesteca impreuna cu urda zdrobita, iaurtul si verdeturile taiate foarte marunt si usturoiul pisat Amestecul de urda si verdeturi se baga la blender, pentru a-l omogeniza. Se condimenteaza cu sare si piper, si se adauga albusurile spuma, amestecand foarte usor, de la fundul castronului spre exterior, pentru a nu pierde din consistenta spumoasa a albusurilor. Se unge un recipient de portelan cu ulei, se toarna compozitia si se da la cuptorul incins la 170 grade, pentru o ora. Soufle-ul va ramane umflat datorita temperaturii pentru maxim 10 minute, deci daca vreti sa-l serviti bosumflat, trebuie sa-l lasati in cuptor pana il aduceti la masa. 
Eu l-am mancat cu salata de morcov si ridichi.




POFTA BUNA!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu