Salata cu pui
Ingrediente pentru 10 portii:
- piept de pui – 1 kg
- salata – 2 capatani
- ceapa verde – 1 legatura
- ridiche – 4 bucati medii
- ardei gras verde – 3 bucati
- ceapa – 3-4 bucati medii
- 15-20g Unt Alimentar de Nuca de cocos - 500
- rodie – 1/2 bucata medie(pentru ornat)
- MAIONEZA
- sare, piper negru – dupa gust
Mod de preparare:
- Pieptul de pui se pune la fiert cu 1 lingurita sare, pentru 25-30 minute la foc mic.
- Salata se spala si se toaca.
- Ceapa verde se taie marunt.
- Ridichile se dau pe razatoare.
- Ardeii grasi si ceapa se taie marunt.
- O tigaie cu unt se pune pe foc mic, se adauga ceapa si se innabusa cam 15-20 minute, pana devine rumena, in nici un caz prajita-maro.
- Pieptul de pui se scoate din apa si se lasa la racit.
- Bobitele din 1/2 rodie se amesteca cu salata, pieptul de pui racit si taiat felii subtiri si mici se adauga si el.
- Se sareaza si pipereaza dupa gust.
- Se adauga si maioneza, se amesteca bine.
- Se orneaza cu rondele de ardei gras.
POFTA BUNA!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu