sâmbătă, 9 decembrie 2017

Salata cu pui

Ingrediente pentru 10 portii:

  • piept de pui – 1 kg
  • salata – 2 capatani
  • ceapa verde – 1 legatura
  • ridiche – 4 bucati medii
  • ardei gras verde – 3 bucati
  • ceapa – 3-4 bucati medii
  • 15-20g  
  • rodie – 1/2 bucata medie(pentru ornat)
  •  
  • sare, piper negru – dupa gust
  • Mod de preparare:

    1. Pieptul de pui se pune la fiert cu 1 lingurita sare, pentru 25-30 minute la foc mic.
    2. Salata se spala si se toaca.
    3. Ceapa verde se taie marunt.
    4. Ridichile se dau pe razatoare.
    5. Ardeii grasi si ceapa se taie marunt.
    6. O tigaie cu unt se pune pe foc mic, se adauga ceapa si se innabusa cam 15-20 minute, pana devine rumena, in nici un caz prajita-maro.
    7. Pieptul de pui se scoate din apa si se lasa la racit.
    8. Bobitele din 1/2 rodie se amesteca cu salata, pieptul de pui racit si taiat felii subtiri si mici se adauga si el.
    9. Se sareaza si pipereaza dupa gust.
    10. Se adauga si maioneza, se amesteca bine.
    11. Se orneaza cu rondele de ardei gras.
    POFTA BUNA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu