Reteta de tarta la cuptor cu mere fara zahar este ideala pentru persoanele care tin dieta sau doresc sa ofere copiilor un dulce sanatos, fara adaos de zahar. Blatul de tarta are la baza multe mere, amestec de faina pentru prajituri si ou, fara a fi necesar zaharul. Blatul nu va fi foarte dulce dar va avea un gust bun datorita faptului ca merele la cuptor capata un gust dulceag, delicios. Merele sunt foarte bogate in pectina si, alaturi de ou si putin amestec de faina, leaga foarte bine aluatul.
Ingrediente pentru blatul de tarta:
4 mere medii
3 oua
150 g Amestec faina pt patiserii dulci,
2 linguri Ulei cocos
1 lingurita Arome de vanilie
1 lingurita praf de copt
1 varf cutit de bicarbonat stins in zeama de la o lamaie
1 lingura Migdale, pentru decor
Mod de pregatire a blatului de tarta:taiem merele (cu tot cu coaja caci este bogata in nutrienti) bucatele si le punem in robotul de bucatarie cu lama S alaturi de oua. Pornim robotul la viteza maxima. Datorita oului, merele maruntite vor semana cu o crema lichida si usor spumoasa. Le transferam intr-un vas adanc si adaugam uleiul de cocos (2 linguri pline). Amestecam amestecul de faina cu praful de copt si o incorporam usor amestecand cu telul. Adaugam si zeama de lamaie in care am stins bicarbonatul, vanilia .Aluatul trebuie sa aiba o consistenta de crema (nici prea lichid nici tare). Mai puteti adauga amestec de faina pentru mai multa cremozaitate sau zeama de lamaie daca v-a iesit prea consistent.
Punem intr-una sau doua forme de tarta. Eu am folosit 2 forme medii de silicon pentru aceasta cantitate de blat. La cuptorul preincalzit la 180 gr tinem circa 25 minute.
Ingrediente pentru stratul de mere pe care il adaugam pe tarta: 5 mere, 1 lingura ulei de cocos, scortisoara.
Merele curate se dau pe razatoare sau se pun in robotul de bucatarie cu lama S pentru maruntire. Punem o lingura de ulei de cocos fara aroma in tigaia de ceramica sau o tigaie cu strat neaderent si adaugam merele rase. La final, cand merele sunt moi si aproape gata adaugam scortisoara si oprim focul.
Merele trase la tigaie vor fi adaugate peste blatul de tarta iesit deja de la cuptor. Cei care doresc ca aceasta tarta sa fie mai dulce pot amesteca 2 linguri indulcitor STEVERIT 150 g cu foarte putina apa si pot insiropa astfel blatul de tarta.
Este o reteta extraordinar de simpla, dar mai ales sanatoasa pentru ca are exclusiv ingrediente naturale, nerafinate. Zaharul nu isi are locul in aceasta tarta. Daca simtiti nevoia de mai mult dulce puteti insiropa la final. Eu nu am insiropat deloc si m-am bucurat de tarta doar din gustul dulce-acrisor al merelor combinat cu zeama de la o lamaie. Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu