miercuri, 22 noiembrie 2017
PAINE BIO PUFOASA
Rețetă recomandată pentru pâine:
Ingrediente (pentru 1 pâine de 455g)
400g Amestec faina pentru paine
3g de Sare Albă - HIMALAYA Szafi 500 (cantitatea poate fi diferită în funcție de gust).
30g de zeamă proaspăt stoarsă de lămâie, sau 20g oțet din vin alb de 6%.
280g apă la temperatura camerei.
1+1g Ulei cocos pentru uns (opțional, dar uleiul face ca coaja să prindă culoarea maronie)
Preparare:
De dizolvă sarea și zeama de lămâie, după care adăugăm amestecul de făină și se frământă bine.
Se lasă să stea 10 minute după care se formează pâinea pe o suprafață presărată cu cca 5g de amestec de făină în așa fel ca suprafața aluatului să rămână făinoasă. Se unge partea de sus al aluatului cu 1g de ulei de cocos.
Se coace în cuptor preîncălzit la 180°C timp de 50 minute, se unge din nou cu 1g ulei de cocos și se mai coace 15minute la 200°C.
Din aluatul de mai sus se pot face chifle sau cornuri (6buc), și se coace la 185°C timp de cca. 40 minute.
Notă: Cu oțet din vin alb pâinea este mai gustoasă, nu se simte oțetul. Să nu folosiți zeamă de lămâie din comerț, doar zeamă proaspăt stoarsă de lămâie.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu