marți, 21 noiembrie 2017

ARDEI UMPLUTI CU OREZ KONJAC


INGREDIENTE:
2 cepe rosii
6 ardei
500 g carne tocata de curcan
1 lingurita rasa  
1 legatura marar verde tocat
1 legatura patrunjel verde tocat
1 lingurita  
300 ml suc de rosii fara zahar
PREPARARE:
Am spalat ardeii si le-am decupat cate un capacel in apropierea coditelor. Am scos cu grija cotorul si i-am scuturat de samburi. Am incercat sa-i curat si in interior de vene (pot fi iuti). Am indepartat cu totul coditele lasand niste capacele circulare.Am curatat cepele si le-am tocat marunt. Le-am calit 2-3 minute in 2 linguri  (cu un praf de sare), pana au devenit translucide. Am adaugat peste ele orezul konjac  spalat sub jet de apa rece si l-am calit si pe acesta 2 minute. Am lasat amestecul la racorit.
Intr-un castron incapator am asezat carnea tocata (a mea a fost de curcan) si am asezonat-o cu sare, si restul condimentelor mentionate mai sus. Peste ea am adaugat amestecul calit de ceapa cu orez si am framantat totul cu mainile. Ce bine miroase umplutura asta!
Am impartit in 6 compozitia de carne, trasand sectoare la suprafata ei – am 6 ardei. I-am umplut pana la baza deoarece orezul konjac nu se umfla la fiert cu e cel normal din comert.
Am ales o oala mare, in care sa-mi incapa toti ardeii in picioare, aliniati soldateste.
 I-am  imbaiat in sucul de rosii. Le-am mai pus o lingurita cu varf de sare si una de  (ca sa corectez aciditatea rosiilor). Am completat lichidul din jur cu 2 cani de apa (cam 500 ml) si i-am asezat la fiert, la foc mediu, cu capacul pus pe intredeschis. Din momentul in care au inceput sa fiarba am cronometrat 50 de minute (timp suficient pentru gatirea carnii din umplutura).
Ardeii mei umpluti sunt gata! Sunt foarte aromati. I-am presarat suplimentar cu verdeata tocata.

POFTA BUNA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu