joi, 23 noiembrie 2017

CLATITE GARA GLUTEN



Reteta pentru 5 clatite
80g  
2 oua marimea M
170 ml apa
Intr-un vas se pune apa si se adaugă amestecul pentru clătite. Se amestecă cu telul cu mișcări scurte și rapide până la obținerea texturii de clătite. 
Se stropește tigaia cu puțin ulei și se prăjesc asemănător cu clătitele tradiționale.

Observație: aluatul pentru clătite se amestecă separat fiecare inainte de prăjire, altfel aluatul se îngroașă mult prea tare până se prăjesc clătitele.

Bine înțeles se pot prepara și clătite sărate, se pun cca 0,3g sare. Iese o bază perfectă pentru tortilla.
Tigaia să nu fie exagerat de încinsă, deoarece se vor crea găuri în clătite. 
Pentru umplerea clatitelor puteti folosi :
 


POFTA BUNA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu