vineri, 8 septembrie 2017

BUDINCA CU AROMA DE DOVLEAC

Ingrediente:
300 g dovleac placintar
2 linguri
3 oua 
1 lingurita plina  
1 esenta de rom
2 cani cu lapte 1,5%grasime(400 ml)
Preparare:
Dovleacul se curăță de coajă,semințe  si se taie in cuburi mici.Cubuletele de dovleac se pun la fiert cu 250 ml apa cca 20 min.
Dupa ce s-au fiert ,le scurgem de apa bine,bine.
Peste dovleacul fiert turnam cele 2 cani de lapte,ouale batute cu furculita,indulcitorul,faina de konjac,esența.Amestecam usor cu o lingura de lemn.Intr-o forma de silicon turnam compozitia de budinca .In tava de la aragaz punem 1 cana cu apa apoi forma de silicon.
Introducem tava in cuptor si coacem budinca cca 40 minute la foc mediu.
Dupa ce s-a copt ,scoatem budinca si o lasam sa se raceasca apoi o savuram .


Delicioasa si aromata
Usor de preparat


De sezon si fara calorii


POFTA BUNA!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu