INGREDIENTE:
500 g piept de pui fara os si piele
200 g spanac proaspat sau congelat
100 g crema de branza Lacteea 0,2% grasime
100 g urda
3 linguri tarate de ovaz
2 linguri ulei de masline
2 cepe tocate marunt
2 oua
2 catei de usturoi tocati marunt
sare si piper dupa gust
PREPARARE:
Intr-o tigaie punem 1 lingura de ulei de masline
Adaugam ceapa tocatamputina sare si amestecam
Cand ceapa sa inmuiat adaugam usturoiul tocat
Amestecam si lasam cca 30 de secunde sa se inbine aromele
Adaugam spanacul spalat si taiat
Amestecam si spanacul si il vom lasa pe foc pana iasi va pierde volumul si va fi gatit
Cand spanacul este gata oprim focul si il lasam sa se raceasca complet
Acum ne vom ocupa de pieptul de pui
Il vom spala bine si il vom pregati
Fiecare bucata de piept de pui o vom acoperi cu folie de plastic si il vom bate cu un ciocan de stintele pentru a-l subtia si pentru a avea o grosime uniforma
Dupa ce vom termina de aplatizat pieptul de pui il vom lasa deoparte si ne vom ocupa de umplutura
Peste spanacul racit vom adauga crema de branza pe care o incorporam bine,iar apoi vom sfaramita urda .Incorporam si urda si umplutura este gata.
Condimentam pieptul de pui cu sare si piper pe ambele parti
Vom pune un strat de umplutura dupa care vom rula frumos pieptul de pui.
Punem ruloul deoparte si continuam cu urmatorul piept de pui ,vom face acest exercitiu pana vom termina de umplut toate bucatile de carne
Dupa ce am umplut pieptul de pui il vom pune la frigider cca 15 minute pentru ca umplutura sa fie mai ferma
Dupa 15 minute amestecam 1 lingura de ulei de masline cu taratele de ovaz astfel incat taratele sa fie bine acoperite cu ulei si batem bine cele doua oua
Trecem apoi fiecare rulou prin oul batut si il acoperim bine cu taratele de ovaz
Continuam in acelasi fel si cu celelalte rulouri
Apoi vom transfera rulourile de pui intr-o tava tapetata cu hartie de copt pe care le vom pune la cuptor preincalzit pentru aproximativ 35 minute
Rulourile trebuie sa fie foarte bine rumenite
Dupa ce s-a racit ,pieptul de pui poate fi taiat si servit ,alaturi de o salata sau simplu.
Este foarte gustos si aromat
Usor de preparat
Sper sa il incercati si voi
POFTA BUNA!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu