Din cand in cand ne mai vine pofta de cate un dulce simplu ,bun de luat la pachet sau pentru micul dejun.
Sa trecem la treaba
INGREDIENTE:
8 oua
3 linguri indulcitor ERITIRIT 500 g
1 lingurita ulei de masline
100 ml lapte degresat
1 lingura Pudră de cacao 10-12% 250g
1 lingurita de turmeric(curcuma)
1 lingura de esenta de vanilie
MOD DE PREPARARE:
Pentru ca nu vom folosi praf de copt trebuie sa mixam foarte bine albusurile cu indulcitorul pana vom obtine o bezea tare
Asadar,separati cu mare grija ouale iar albusurile puneti-le intr-un bol mare adaugand un praf de sare si incepeti sa mixati.Cand albusurile au capatat volum si sau albit incepeti sa adaugati indulitor,putin cate putin,mixand bine dupa fiecare tura .Bezeaua trebuie sa fie tare si lucioasa.
Galbenusurile se amesteca cu esenta,laptele si uleiul de masline,apoi se incorporeaza delicat la bezeaua facuta inainte.
La final incorporam amestecul de faina ,facand miscari de sus in jos ,astfel incat sa nu scoatem aerul din compozitie.
Apoi o impartim in trei boluri in parti egale
In primul bol punem 1 lingura de cacao si o incorporam delicat.
In al doilea punem turmericul si amestecam
Iar compozitia din ultimul bol va ramane simpla.
Pregatim 2 forme de chec tapetate cu hartie de copt si incepem sa impartim compozitiile .
Primul strat este cel de cacao,al doilea cu turmeric iar ultimul simplu.
Coacem checurile 40 minute la foc potrivit,pentru siguranta faceti proba cu scobitoarea.
Taiati checurile numai dupa ce s-au racit complet
Chiar daca nu are praf de copt este un chec in trei culori pufos si foarte gustos pe care vi-l recomand.
POFTA BUNA!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu