Unii dintre noi o cunoatem sub numele de prajitura inteligenta sau destepata,dar indiferent cum s-ar numi ,nu este important.Singurul lucru ce conteaza este ca prajitura desteapta isi merita cu prisosinta numele.Am incercat pentru prima data varianta cu vanilie,de data aceasta am adaugat si cacao .
INGREDIENTE:
5 oua
5 linguri tarate de ovaz
1 linguraFăină de Konjac
2 linguri indulcitor Xylitol - Xilit 500g
450 ml lapte degersat
1 lingura Pudră de roșcovesau cacao degresata
2 lingurite praf de copt
1 cutie crema de branza 0,2% grasime(eu am pus Lacteea)
1 lingurita esenta de rom
1 lingurita esenta de vanilie
2 lingurite pudra inactiva de drojdie sau fulgi
MOD DE PREPARARE:
Se incalzeste cuptorul la 170 grade celsius
Se separa ouale(albus de galbenus)
Galbenusurile se amesteca cu restul ingredientelor
Albusurile se bat spuma tare si se adauga peste amestecul de galbenusuri
Omogenizam compozitia iar apoi turnam "aluatul"obtinut intr-o tava yena
Punem la cuptor pentru cca 45 minute
Inainte de a portiona prajitura lasa sa se raceasca in tava .Optional presara cacao sau ness pe deasupra si "buchetele"de crema de branza
Pentru ca ,prajitura sa se raceasca mai repede o puteti da la frigider
Atunci cand scoateti prajitura din tava aveti grija pentru ca mijlocul e moale si se poate sparge
Va invit si pe voi sa faceti aceasta minunata prajitura
POFTA BUNA!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu