INGREDIENTE:
3 oua
2 plicuri gelatina pudra
150 ml apa rece
inca 200 ml apa rece
1 lingura Xylitol - Xilit 500g sau alt indulcitor dupa gust
1 lingurita Esență de vanilie
1 varf de cutit de turmeric
un praf de sare
Galbenusurile,indulcitorul ,turmericul si 200 ml apa rece se amesteca intr-un vas care va merge spre fierbere ,la foc mic in baine-marie
In bolul unui mixer se lasa 5 minute sa inmoaie gelatina cu 150 ml apa
Dupa ce s-a inmuiat,gelatina se mixeaza cu crema de galbenusuri obtinuta la baine-marie ,incepand de la viteza mica si crescand gradual viteza,12 minute ,pana cand amestecul se raceste si se intareste.
Se adauga vanilia si albusurile batute spuma tare
Intr-o tava tapetata cu folie alimetara se toarna amestecul si se da la rece 3 ore
Cu un cutit se taie in ce forme doriti(eu am taiat patratele de 5 cm)
Se poate servi imediat sau se pot pastra intr-un vas cu capac ermetic cca 3 zile
POFTA BUNA!
POFTA BUNA!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu