Un tort simplu ,acum si in varianta dietetica
INGREDIENTE:
pentru aluat:
6 oua
2 linguri ulei de masline
250 ml apa
pentru crema de vanilie:
300 ml lapte degresat
1 plic praf de budinca de vanilie(dr Qetcker)
2 linguri de Îndulcitor natural ERITRIT+STEVIA SZAFI Reform 500
1 lingurita de FAINA Konjac- 100g
1 plic gelatina
pentru crema de ciocolata:
200 ml lapte degresat
1 plic praf de budinca de ciocolata(dr Qetcker)
1 lingura indulcitor (mentionat mai sus)
1 lingurita de Esență de Ciocolată - MAXAroma
Cum procedam :
Fierbem apa cu uleiul de masline.Cand clocoteste o dam deoparte si adaugam imediat amestecul de faina mentionat mai sus,amestecand rapid
Lasam sa se racoreasca
Adaugam ouale unul cate unul si le incorporam.Trebuie sa rezulte o compozitie nu foarte groasa,care sa nu curga de pe lingura.
Tapetam o forma rotunda cu hartie de copt sau folosim o forma de silicon ce nu necesita ungere sau hartie de copt
Cu ajutorul unui sprit facem niste linii circulare din aluat lasand putina distanta intre ele fiindca vor creste la copt.Incingem cuptorul in prealabil si le coacem la foc iute in primele minute apoi la foc mic.Nu deschideti absolut deloc usa in timpul coacerii pentru ca se vor lasa.
Cu ajutorul spritului intr-o tava tapetata cu hartie de copt facem gramajoare mici de aluat din care vom face minieclerele.
Dam la cuptor pana se rumenesc.Cojile de ecler vor fi goale la mijloc.Le lasam sa se raceasca apoi le taiem in doua.Pentru o parte din ele ,adica 15 am preparat crema de ciocolata.Am amestecat toate ingredientele mentionate mai sus pentru crema de ciocolata si le-am pus la fiert pana s-a ingrosat.
Am umplut cele 15 eclere cu crema obtinuta si le-am dat la rece.
Asezam baza din aluat de ecler pe un platou si punem in jurul ei un inel reglabil pentru tort
Crema de vanilie se prepara la fel ca ,crema de ciocolata
Gelatina se pune intr-un vas cu 2 linguri apa rece si se lasa la hidratat,apoi o turnam peste crema fiarta de vanilie
Umplem 10 eclere cu crema de vanilie si le lasam deoparte
Turnam un strat subtire de crema peste blatul rotund de la baza apoi asezam in mijloc eclerele cu ciocolata
Turnam peste ele restul de crema de vanilie si nivelam
Asezam pe margini eclerele umplute cu crema de vanilie
Din crema de ciocolata(pentru ca va mai ramane) am glazurat eclerele. Dam tortul la rece pentru 2-3 ore
Pentru decor am folosit Dia-Wellness Glazură
Taiem felii cu un cutit bine ascutit pe care il vom trece prin jet de apa fierbinte inainte de fiecare felie.
O nebunie dulce si fara zahar ,fara faina
Zero calorii
Inceraca-l si tu si te vei convinge
ENJOY!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu