INGREDIENTE:
1 kg carne de curcan
apa
usturoi
2 foi de dafin
1 lingura rasa cu boabe de piper
1 morcov
1 bucatica telina
1 plic gelatina(7 g la 500 ml de lichid)
sare
PREPARARE:
Carnea se curata si se spala
Se pun bucatile de carne intr-o oala de 5 litri si se acopera cu apa rece
De la inceput se adauga 1 lingura rasa de sare care va ajuta la coagularea spumei ce rezulta in timpul fierberii.
Se pune oala pe joc potrivit si deindata ce se formeaza spuma se colecteaza cu grija ,in cateva randuri pana nu se va mai forma.
Apoi adaugam foile de dafin,piperul,morcovul si telina .
Se fierbe piftia pana ce cade carnea de pe oase cca 2 ore
Am pus ca design bucatele de morcov si telina pe fundul bolurilor
Am impartit carnea in boluri
Gelatina am pus-o intr-un bol cu doua linguri de apa rece la hidratat
Usturoiul l-am curatat si strivit apoi l-am adugat in zeama din oala
Cand zeama s-a racorit am adaugat gelatina
Apoi am pus zeama in fiecare bol ajutandu-ma de strecuratoare pentru a iesi limpede piftia
Am depozitat castronelele in frigider pentru a se inchega piftia,pana a doua zi .
Dupa ce s-a inchegat bine ,am rasturnat piftia si am servit cu
POFTA BUNA1
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu