marți, 4 octombrie 2016

TARTA CU DOVLEAC SI CREMA DE VANILIE

(Croaziera PL,Consolidare,Stabilizare)
INGREDIENTE:
4 oua
8 linguri tarate de ovaz
2 linguri branza proaspata de vaci 0% grasime
3 linguri inlocuitor de zahar SlimSugar 250
1/2 lingurita praf de scortisoara
0,500 g dovleac placintar
1 plic budinca de vanilie fara zahar
350 ml lapte light 0,1% grasime
PREPARARE:
Se curata dovleacul si se taie cuburi mici dupa care se pun intr-un castron cu scortisoara si indulcitorul
Albusurile se bat spuma tare 
Galbenusurile se amesteca cu branza proaspata si se toarna peste albusurile spuma 
Tarata de ovaz se amesteca cu bicarbonatul de sodiu si se adauga peste albusurile cu galbenusuri
Cu o lingura de lemn se amesteca de jos in sus toata compozitia
In tava de la aragaz tapetata cu hartie de copt ,punem cubuletele de dovleac 
Peste cubulete turnam compozitia de albusuri si nivelam
Cuptorul trebuie sa fie incins la 180 grade
Introducem tava in cuptor si coacem cca 35 minute la foc mediu
CREMA:
Laptele se pune intr-un vas pe fos sa se incalzeasca
Adaugam praful de budinca si 1 lingura indulcitor 
Lasam sa fiarba pana se ingroasa apoi dam vasul deoparte
Blatul scos din cuptor se rastoarna pe o foaie de hartie de copt curata
Bucatile de dovleac vor fi deasupra 
Peste blatul raspurnat turnam crema de vanilie si nivelam uniform
Lasam sa se raceasca cateva ore apoi taiem tarta in ce forme doriti
E atat de pufoasa si aromata de iti vine sa o mananci toata odata
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu