miercuri, 12 octombrie 2016

GHIVECI DE LEGUME

(Croaziera PL,Consolidare,Stabilizare)
INGREDIENTE:
1 kg vinete
1 kg ardei gras 
4 cepe 
4 rosii
1 lingurita sare
1 lingurita piper 
1,5 linguri ulei de masline
MOD DE PREPARARE:
Vinetele le curatati de coaja ,le taiati cubulete ,presarati sare,amestecati si le lasati 20 minute sa lase sucul
Ardeii ii spalati,curatati si ii taiati marunt
Intr-o tigaie puneti 1/2 lingura de ulei de masline si caliti ardeii pana se rumenesc putin
Amestecati periodic
Intr-o tigaie mai mica adaugati 1/2 lingura de ulei de masline si cepa tocata marunt
Ceapa o caliti pana se rumeneste putin
Adaugati rosiile taiate cubulete ,amestecati si lasati sa fiarba pana scade putin sucul 
Acum vom cali si cubuletele de vinete
Intr-un vas puneti 1/2 lingura de ulei de masline
Adaugati cubuletele de vinete scurse si stoarse de sucul lasat
Caliti vinetele pana se inmoaie si incep sa se rumeneasca putin
Adaugati ardeii caliti peste vinete si lasati 3-4 minute sa se patrunda
Apoi rosiile si ceapa calite 
Amestecati cu o lingura de lemn si lasati inca 5-6 minute pe foc apoi potriviti de sare,piper
Luati vasul de pe foc si lasati sa se raceasca
Cea mai gustoasa este rece,se simt aromele fiecarei legume in parte

Nemaipomenit de buna
POFTA BUNA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu