Un desert usor, frumos si fara tarate
Pentru alte gusturi puteti inclocui crema de vanilie cu cea de ciocolata,cafea etc
INGREDIENTE BLAT:
2 oua
1 lingurita bicarbonat de sodiu
1 lingurita FAINA Konjac- 100g
3 linguri lapte lichid light 0,1% grasimi
1 lingurita indulcitor ERITRIT SZAFI Reform 500g
1 lingurita esenta de vanilie
CREMA:
200 ml lapte lichid light
1/2 lingurita FAINA Konjac- 100g
2 linguri praf de budinca cu aroma de vanilie(Dr.Qetcker)
1 lingurita indulcitor ERITRIT SZAFI Reform 500g
PREPARARE CREMA
Se pun toate ingredientele pe foc sa fiarba pana se ingroasa
PREPARARE BLAT:
Ouale se separa
Albusurile se bat spuma tare
Galbenusurile se amesteca cu celelalte ingrediente
Albusurile batute spuma se amesteca cu compozitia de galbenusuri
Pe foaie de copt in tava de la aragaz se toarna compozitia ,nivelati frumos
Focul sa fie potrivit
Blatul il coaceti timp de 15 minute
Se scoate si se lasa sa se raceasca
Apoi trasam cu un cutit bucati dreptunghiulare din blat de cca 20 cm
Intr-un vas/cana/pahar etc ,nu prea mare (eu am folosit o bomboniera)pun poza mai jos:
Imbracati peretii interiorului cupei cu bucati de blat in asa fel sa nu se mai vada sticla
Dupa ce ati captusit cupa ,turnati pe mijloc budinca de vanilie
Dati cupa cu budinca la rece (de preferat peste noapte)cateva ore
Cu cat este lasata la rece cu atat se va intari si va avea gustul super bun
Incercati sa o preparati
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu