sâmbătă, 12 martie 2016

CHIFLE CU SEMINTE

imi prepar aproape zilnic aluaturi atat pentru paine cat si prajituri
Astazi am preparat chifle cu seminte,inspirandu-ma din reteta lui Mamy Vio careia ii multumesc din suflet  <3
Chiflele se pot consuma incepand cu etapele:
Croaziera PP-PL,Consolidare,Stabilizare
INGREDIENTE:
150 ml lapte semidegresat  caldut
1 lingurita fulgi de drojdie inactiva
1/2  plic drojdie uscata
2 linguri tarate de ovaz
sare
1 linguritaFăină de Konjac
1 lingurita seminte de in
1 galbenus de ou cu un pic de lapte pentru uns
Se amesteca toate ingredientele mentionate mai sus cu exceptia semintelor ce se vor adauga dupa ce ati uns chiflele
Lasati aluatul 2 minute 
Intre timp aprindeti cuptorul 
Pregatiti o tava tapetata cu hartie de copt

Aluatul il puteti folosi si la paine,covrigi,batoane,colaci etc
Eu am facut chifle 
Cu mainile umezite am luat bucati din aluat si am fosrmat mingiute
Le-am asezat pe hartia de copt,una cate una
Cu varful cutitului le-am crestat pe fiecare ,apoi le-am uns cu galbenus amestecat cu putin lapte 
Semintele de in le-am presarat inainte de a introduce tava in cuptor

Lasati la copt cca 20 minute la foc mediu
Sunt delicioase
Nemaipomenite

Se pot consuma calde sau reci
Sunt bune oricum
POFTA BUNA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu