De cand am descoperit Amestec făină pentru reducerea carbohidraților - Szafi 250
imi prepar aproape zilnic aluaturi atat pentru paine cat si prajituri
Astazi am preparat chifle cu seminte,inspirandu-ma din reteta lui Mamy Vio careia ii multumesc din suflet <3
Chiflele se pot consuma incepand cu etapele:
Croaziera PP-PL,Consolidare,Stabilizare
INGREDIENTE:
150 ml lapte semidegresat caldut
1 linguraFăină de fibre de bambus 500g
1 lingurita fulgi de drojdie inactiva
2 linguri Lapte Praf T-POR - degresat
1/2 plic drojdie uscata
2 linguri tarate de ovaz
sare
1 linguritaFăină de Konjac
1 lingurita seminte de in
1 galbenus de ou cu un pic de lapte pentru uns
Se amesteca toate ingredientele mentionate mai sus cu exceptia semintelor ce se vor adauga dupa ce ati uns chiflele
Lasati aluatul 2 minute
Intre timp aprindeti cuptorul
Pregatiti o tava tapetata cu hartie de copt
Aluatul il puteti folosi si la paine,covrigi,batoane,colaci etc
Eu am facut chifle
Cu mainile umezite am luat bucati din aluat si am fosrmat mingiute
Le-am asezat pe hartia de copt,una cate una
Cu varful cutitului le-am crestat pe fiecare ,apoi le-am uns cu galbenus amestecat cu putin lapte
Semintele de in le-am presarat inainte de a introduce tava in cuptor
Lasati la copt cca 20 minute la foc mediu
Sunt delicioase
Nemaipomenite
Se pot consuma calde sau reci
Sunt bune oricum
POFTA BUNA!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu