sâmbătă, 27 februarie 2016

PLACINTA CU DOVLEAC SI GHIMBIR


Croaziera PL,Consolidare,Stabilizare
INGREDIENTE;
 ALUAT:
2 linguri tarate de ovaz
2 oua
100 ml lapte degresat (eu am pus Milli)
1 lingura Steverit 500
UMPLUTURA
1 lingurita ulei de masline
2 linguri crema quark
1 lingura ghimbir ras
1 lingurita scortisoara(optional)
1 lingura Steverit 500
400 g dovleac placintar  ras
PREGATIRE ALUAT:
Cele doua oua se bat intr-un castron
Peste ouale batute se adauga celelalte ingrediente si amestecam cu o lingura de lemn
Lasam aluatul cateva minute
PREPARARE UMPLUTURA;
Intr-o cratita se pune uleiul de masline si dovleacul ras
Lasati focul mic si amestecati din cand in cand pana se inmoiaie dovleacul
Adaugati indulcitorul si veti observa ca va  lasa un pic de suc
Lasati pe foc si amestecati din cand in cand pana nu mai e suc deloc
La sfarsit puneti ghimbirul ras si optional 1 lingurita de scortisoara
ASAMBLARE
Preincalziti cuptorul
Tapetati o tava cu hartie de copt
Impartiti aluatul in doua parti
Intindeti prima foaie si rasturnati umplutura de dovleac(aveti grija sa fie complet rece)
Adaugati si cea de-a doua foaie de aluat
Puteti unge placinta cu putin ou batut
Dati la cuptor pentru 30 minute 
O lasati sa se raceasca in tava apoi o portionati

POFTA BUNA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu