joi, 3 decembrie 2015

RULADA CU CREMA DE CAFEA

(Croaziera ,Consolidare,Stabilizare)
INGREDIENTE:
 1.Pentru blat:
3 oua
1 lingura indulcitor lichid
2 linguri tarate de ovaz macinate foarte fin
1 lingura faina soia
1 lingura cacao
un praf de sare

Pentru crema:
2.O lingura indulcitor lichid
2-3 linguri cafea foarte tare
200 ml lapte 
1 galbenus
1 plic budinca de vanilie
100 g crema de branza quark
esente de rom si vanilie
Pentru ornat:
100 g budinca de ciocolata(praf de budinca 2 linguri ,100 ml lapte,indulcitor)
3 linguri crema de branza quark
Se pune intr-un vas laptele si praful de budinca,indulcitorul si se fierbe pana se ingroasa
Se ia de pe foc si se adauga crema de branza
Amestecati si orbati rulada cu aceasta crema
Mod de preparare:
1,Pentru aluatul de blat ,albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare
Apoi se adauga indulcitorul
Se amesteca bine galbenusurile cu celelalte ingrediente si apoi se adauga peste spuma de albus amestecand cu delicatete.
Se pune tarata si cacaua ,se amesteca si se intinde aluatul intr-o forma de copt tapetata cu hartie de copt(eu am folosit tava de la aragaz)
Se lasa 8-10 minute la cuptor,se scoate pe un prosop umed ,se indeparteaza hartia de copt si se taie marginele neregulate.
Se ruleaza in prosop si se lasa sa se raceasca definitiv

Pentru crema:
Intr-un vas se pune laptele la incalzit pe foc si cafeaua
Apoi se adauga praful de budinca,indulcitorul ,galbenusul si esentele
Se lasa sa fiarba pana se ingroasa,amestecand sa nu se prinda
Se ia vasul de pe foc si se lasa la racit,apoi se  adauga crema quark
Se desface rulada din servet ,se pune crema,se ruleaza din nou.

Crema obtinuta pentru ornat se toarna peste rulada si se niveleaza uniform
Apoi se da la rece pana in momentul servirii
Eu am pus si ,,fluturasi "din martipan 
Nu sunt permisi in dieta ,i-am folosit doar pentru aspect
POFTA BUNA !


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu