(Croaziera PP-PL,Consolidare,Stabilizare)
INGREDIENTE BLAT:
4 oua
500 g branza de vaci 0% grasime(eu am pus ProdLacta)
4 linguri tarate de ovaz
2 linguri tarate de grau
2 linguri indulcitor pudra Clio
1 lingurita praf de copt
1 lingurita esenta de vanilie
1 lingurita esenta de rom
INGREDIENTE CREMA:
400 ml lapte degresat 0% grasime
1 plic budinca de vanilie Dr.Qetcker
1 lingurita esenta de vanilie
3 linguri crema quark
1 lingurita indulcitor lichid
300 g piure de dovleac
MOD DE PREPARARE BLAT:
Intr-un vas amestecam galbenusurile cu branza,taratele,indulcitorul ,praful de copt si esentele
Batem albusurile spuma si le incorporam in compozitia de galbenusuri
In tava de la aragaz,tapetata cu hartie de copt,turnam amestecul obtinut ,nivelam uniform pe toata suprafata tavii
Introducem tava in cuptor incins si coacem blatul cca 20 minute
Scoatem blatul si il lasam sa se raceasca ,apoi il taiem in patru si astfel vom obtine 4 blaturi mai mici
Incepem pregatirea cremei de vanilie
MOD DE PREPARARE CREMA :
Intr-un vas punem laptele la incalzit pe foc
Adaugam praful de budinca ,indulcitorul si lasam sa fiarba pana se ingroasa
Amestecam din cand in cand sa nu se prinda
Luam de pe foc vasul si introducem crema quark si esentele
PREGATIRE PIURE DE DOVLEAC:
Se ia un dovleac placintar mic ,se curata de coaja si seminte
Apoi se da prin razatoarea mare si se pune intr-un vas cu 1 cana cu apa sa fiarba
Dupa ce a fiert ,scurgem de apa si il pisam cu telul manual sau o lingura
Adaugam putin indulcitor si esenta de vanilie
ASAMBLARE DOBOS:
Pe o farfurie plata se pune un blat continuand cu crema,apoi iarasi blat si crema,si cel de al treilea blat si iarasi crema
Si ultimul blat,cel de al patrulea urmat de piureul de dovleac
Se da dobosul la rece si se consuma dupa cateva ore
O bunatate
Reteta e inspiratie Mamy Vio-o dukanita draga mie si extrem de inventiva
Incercati si voi
POFTA BUNA!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu