luni, 7 septembrie 2015

PRAJITURA LETITIA 1


Ingrediente blat:
4 oua
12 linguri de   macinate 
1 lingurita de  ,
5 linguri iaurt 0,1% grasime
4 linguri lapte 1,5%grasime
2 linguri de  
1 lingurita de  
1 lingurita de  ,

Ingredinete crema de vanilie:
1 plic budinca de vanilie Dr.Oetker
300 ml lapte 1,5% grasime
2 linguri indulcitor(mentionat mai sus)


Ingrediente crema de ciocolata:
1 plic budinca de ciocolata Dr.Oetker
300 ml lapte 1,5% grasime
2 linguri indulcitor(mentionat mai sus)

Ingrediente sirop:
5 linguri apa
2 linguri indulcitor9mentionat mai sus)
50 ml ness preparat sau cafea
1 lingurita esnta de vanilie(mentionata mai sus)
Mod de preparare:
Blat:
Albusurile se bat spuma tare
Galbenusurile se amesteca cu indulcitorul cca 3 minute
Apoi se adauga laptele,iaurtul si vanilia
Taratele se amesteca cu faina de konjac si praful de copt
In compozitia de galbenusuri se pun taratele si se omogenizeaza lasandu-le cateva minute deoparte
Se incorporeaza albusurile in compozitia obtinuta mai sus

Tava cuptorului se tapeteaza cu hartie de copt 
Se toarna compozitia blatului si se niveleaza uniform
Se coace cca 20 minute la foc modiu
Se scoate si se lasa la racit apoi se taie in 3 fasii pe latime
Marginele foii de blat se pun deoparte ,le vom folosi la final sfaramitate deasupra prajiturii

Crema de vanilie:
Praful de budinca se amesteca cu laptele,indulcitorul intr-o cratita si se aseaza pe flacara mica de la aragaz
Se amesteca incontinuu pana se ingroasa,Se da deoparte 
Crema de ciocolata se prepara la fel ca cea de vanilie
Siropul:
Toate ingredientele se pun intr-un ibric si se dau un clocot
Asamblare:
Pe o farfuie plata sau o tava de cozonac se pune prima foaie ,se insiropeaza si se pune crema de vanilie
Apoi o alta foaie ,insiropam si punem crema de ciocolata doar 1/4 din cantitate,restul pastram pentru garnisire
Si ultima foaie la fel insiropata 
Dam prajitura la rece  1 ora
Restul de crema de ciocolata o reincalzim adaugand 3-4 linguri de lapte pentru a fi mai fluida si o turnam deasupra ,lasand sa se prelinga pe margini
Deasupra presaram cateva margini din foaia de blat sfaramitate 
Iarasi dam prajitura la rece timp de 2 ore
Apoi o taiem si o savuram cu mare pofta
ATENTIE!
Se consuma in 6 zile de o singura persoana(2 felii/zi)
Usor de facut si foarte delicioasa
POFTA BUNA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu