Reteta ii apartine lu'Mamy Vio ,o dukanita ambitioasa si gospodina
Multumesc pentru reteta!
Prajitura o putem consuma incepand cu etapa 2 al dietei, Croaziera
(Croaziera PL,Consolidare,Stabilizare)
INGREDIENTE BLAT:
5 oua
400 g branza de vaci degresata 0%(eu am pus ProdLacta)
3 linguri indulcitor lichid
4 linguri tarate de ovaz
2 linguri tarate de grau
3 linguri lapte praf degresat 1%(am pus Raraul)
2 linguri amidon de porumb
1 lingura praf de copt
1 lingurita esenta de lamaie
1 lingurita esenta de vanilie
PREPARARE BLAT:
Ouale se separa
Albusurile se bat spuma tare
Galbenusurile se amesteca cu celelalte ingrediente si se toarna peste albusurile spuma
Omogenizam cu o paleta de lemn
UMPLUTURA:
500 g dovleac placintar ras
2 linguri indulcitor lichid
1/2 lingurita scortisoara pudra
1 varf de cutit nucsoara
PREPARARE UMPLUTURA:
Dovleacul se curata de coaja si de seminte ,apoi se da prin razatoarea mare
Impreuna cu scortisoara,indulcitorul,nucsoara,se pun pe foc sa se-nmoaie
CUM PROCEDAM:
In tava de la aragaz,tapetata cu hartie de copt ,se pune 1/2 din compozitia de blat
Introducem tava in cuptor cca 10 minute ,apoi scoatem si presaram dovleacul ,adaugand si ultima parte din compozitia ramasa
Indtroducem din nou tava in cuptor si mai lasam cca 25 minute ,la foc mediu
Cand prajitura este gata,scoatem tava si lasam un pic sa se racoreasca
Scoatem hartia de pe spatele blatului
Apoi glazuram prajitura cu urmatoarea glazura:
GLAZURA:
1 plic praf de budinca de ciocolata Dr.Oetker
300 ml lapte semidegresat 1,5% (am pus Milli)
1 lingurita esenta de rom
2 linguri indulcitor lichid
PREPARARE GLAZURA:
Intr-un vas se amesteca laptele cu praful de budinca ,indulcitorul si se pun sa fiarba pana se leaga bine
O combinatie super buna si de sezon
Lasati prajitura la rece cateva ore,va fi mult mai buna si aromele se vor simti din plin
Pofta buna !
MULTUMESC MAMY VIO!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu