(Croaziera PL,Consolidare,Stabilizare)
*INGREDIENTE:
Pentru blat;
5 oua
4 linguri tarate de ovaz macinate
1 lingura cu varf de cacao degresata 11%
2 linguri amidon
1 lingura jumatate de indulcitor lichid
1 lingurita praf de copt
1 lingurita esenta de rom
*INGREDIENTE CREMA DE BRANZA:
4-5 linguri branza de vaci ProLacta 0%
1 lingurita esenta de vanilie
indulcitor lichid (1 lingurita)
*SIROPUL:
100 ml apa
1 lingurita esenta de rom
1 lingurita indulcitor lichid
coaja rasa de lamaie(1 lingurita)
Intr-un vas pe foc sa fiarba 5 minute lasat deoparte sa se raceasca
Cu siropul obtinut,vom insiropa blaturile
Toate amestecate si vom obtine o crema delicioasa ce vom umple tortuletul
*INGREDIENTE DECOR
200 g piure de dovleac placintar
1 lingurita indulcitor lichid
1/2 lingurita pudra de scortisoara
1 dovleac de marime medie,l-am curatat de coaja,taiat cubulete si pus la fiert in apa cu indulcitor
Cand a fiert bine(precum cartofii de piure),l-am scurs de apa si l-am pisat
Am obtinut un piure fin ce am facut decorul tortuletului
METODELE DE PREPARARE:
Albusurile le-am separat de galbenusuri
Galbenusurile le-am mixat cu celelalte ingrediente mentionate pentru blat
Albusurile batute spuma le-am incorporat usor cu compozitia de galbenusuri
Intr-o forma de silicon(rotunda),sau o oarecare tava rotunda tapetata cu hartie de copt
Am pus compozitia pentru blat si am bagat la cuptor cca 20 minute ,foc mediu
Am scos blatul,l-am lasat sa se raceasca si l-am taiat in jumatate,astfel obtinand doua blaturi
Le-am insiropat si am pus crema de branza
Apoi blatul doi(insiropat)si decorul
Adica piureul de dovleac
Pui tortul la rece pana in momentul servirii
De preferat 4 ore sa stea la frigider,se taie mult mai bine si e mai gustos
Pofta buna !!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu