sâmbătă, 27 iunie 2015

PAPANASI CU IAURT(copti)

(croaziera,consolidare,stabilizare)

INGREDIENTE:
1 iaurt degresat 0,1 %(400 g)
2 linguri indulcitor pudra(eu am pus Clio)
1 lingurita esenta de vanilie
2 oua
1 lingura jumate de amidon
2 linguri tarate de ovaz macinate
pesmet
Ingrediente pesmet:

4 linguri tarate de ovaz
1 lingurita indulcitor lichid
1 ou
2-3 linguri lapte degresat 1,5%
Cum se procedeaza:
Amestecam tarata cu oul,indulcitorul si laptele,intr-un castonel
Preincalzim cuptorul la 180 grade celsius
In tava de la aragaz ,punem hartie de copt si turnam compozitia de tarate 
Dam tava la cuptor pentru 20 minute
Scoatem tava,si sfaramitam foaia obtinuta din aluatul de tarate
Bucatelele de blat le introducem din nou in cuptor pentru a se usca(cca 10 minute)
Scoatem tava ,si cu merdeneaua(sucitorul)strivim bucatile de blat,astfel vom obtine pesmet(ca cel din poza)

Mod de preparare papanasi:
Intr-un vas punem iaurtul si celelalte ingrediente mentionate mai sus
Se amesteca toate si se pun pe foc la fiert ,la foc potrivit
Fierbeti compozitia (amestecand sa nu se prinda)pana cand se ingroasa,mai groasa ca budinca

Dam vasul de pe foc cand este gata si lasam sa se raceasca
Cu o lingura ,luam din compozitia rece ,si facem bilute 
Apoi se dau prin pesmet si la frigider cu ele
Dupa jumatate de ora ,scoatem papanasii de la frigider si ii savuram cu topping de cioco sau gem permis in dieta Dukan


POFTA BUNA!!!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu