joi, 2 aprilie 2015

KALURAKIA (biscuiti grecesti)

In 2007 am fost in Grecia,mai exact insula Creta
Acolo am o amica foarte buna,Fotinola este numele ei
Ea are un restaurant (taverna)
Am vazut si mancat Kalurakia,bineinteles nedukan
Astazi m-am uitat prin caietul meu cu retete si am dat de reteta Kalurakia crocanti
M-am gandit sa o dukanizez,si am reusit

Ingrediente:
4 lg tarate de ovaz macinate
1 lg gluten
1 lgt ulei de masline
3 lg indulcitor
1/2 pachet de praf de copt
1 lgt esenta de vanilie
1 ou
2 lg amidon
1 lg seminte mixt(susan si in)


Mod de preparare:
Toate ingredientele se amesteca,apoi se framanta un aluat omogen care se lasa la frigider 2 ore
Dupa ce se scoate de la rece,se umezesc mainile si se fac figurini 
Se aseaza biscuitii in tava de la aragaz ,tapetata cu hartie de copt
Se presara semintele
Coacere 30 minute maxim ,pana devii aurii


Sunt deliciosi 
Dimineata la mic dejun cu o cana de lapte
Sau la serviciu 
In calatorii,etc

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu