marți, 31 martie 2015

TOCANITA DE PRAZ CU CARNE

(Croaziera PL,CN,Stabilizare)


Ingrediente:

  • 2 fire praz
  • 3 fire ceapa verde
  • 500 g pipote si inimioare
  • 1 lg pasta de ardei
  • 4 catei de usturoi
  • 100 gr bulion(pasta de tomate)
  • 1 lg ulei de masline
  • 1 lg piper macinat
  • 1 lg oregano
  • 1 lg sare 
  • 1 lg otet de vin
  • 200 ml apa
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
Mod de preparare:
  • Se pun pipotele si inimile in apa cu sare cca 20 minute
  • Apoi punem o oala la foc cu apa si sare
  • Cand apa a fiert ,punem pipotele si inimioarele la oparit
  • Dupa ce le-am spumuit si au fiert bine,le scoatem si le punem sub jet de apa rece
  • Le taiem bucati mai mici
  • Am tocat ceapa verde ,prazul ,morcovul ,pastarnacul si usturoiul


  • Intr-un vas se pune uleiul de masline si ceapa 

  • Adaugam otetul dupa 5 minute si amestecam 

  • Dupa 10 minute adaugam pipotele si inimioarele,morcovul,pasta de ardei,piperul,sarea,usturoiul,pastarnacul si prazul taiat rondele de cca 1 cm grosime
  • Adaugam si apa ,acoperim si lasam sa fiarba la foc mic


  • Dupa 25 minute  vedem daca pipotele sunt fragede si putem adauga pasta de tomate(bulionul)
  • Mai completam cu suc de rosii daca mai e necesar de lichid
  • Condimentam si punem patrunjel verde tocat


POFTA BUNA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu