La aceasta prajitura avem doua foi,una neagra si una alba
La fel si cremele,una alba ,una neagra
INGREDIENTE PENTRU FOAIA ALBA!
2 oua
2 lg crema de branza 0,2% (eu am pus delaco)
2 lg tarate de ovaz
50 ml lapte 1,5%
1 lgt praf de copt
1 lgt esenta de vanilie
2 lg indulcitor
MOD DE PREPARARE:
Se amesteca toate ingredientele cu exceptia albusurilor
Se bat albusurile spuma si se incorporeaza in compozitia obtinuta anterior
Pe foaie de copt ,in tava de la aragaz,
Se pune compozitia foii albe ,la copt cca 15 minute
Se scoate si se lasa sa se raceasca
INGREDIENTE FOAIE NEAGRA:
2 oua
2 lg crema de branza 0,2%
50 ml lapte degresat
2 lg tarate de ovaz
1 lg cacao
1 lgt esenta de rom
1 lgt praf de copt
2 lg indulcitor
MOD DE PREPARARE :
Se amesteca toate ingredientele cu exceptia albusurilor
Albusurile batute spuma tare se incorporeaza usor ,usor in compozitia anterioara
Pe foaie de copt ,in tava de la aragaz
Se pune compozitia si se niveleaza cu o spatula de lemn
Timp de coacere 15 minute
Se scoate si se lasa la racit
INGREDIENTE CREMA NEAGRA:
200 ml lapte degresat
1 plic budinca de ciocolata
1 lg indulcitor
1 lgt esenta de rom
MOD DE PREPARARE :
Se pun toate ingredientele intr-un vas ,pe foc
Se fierbe la foc mic amestecand mereu sa nu se prinda
Se da deoparte ,cand s-a fiert,sa se raceasca putin
Cu aceasta crema ungem blatul(foaia)neagra
INGREDIENTE CREMA ALBA:
200 ml lapte
1 plic budinca de vanilie
1 lg indulcitor
1 lgt esenta de vanilie
MOD DE PREPARARE CREMA:
La fel ca si la crema neagra(prin fierbere)
Cu aceasta crema se unge blatul alb
ASAMBLARE:
Foaia(blatul)negru se taie in doua
Se pune prima foaie si se unge cu crema neagra ,apoi si cea de a doua si iarasi crema
La fel se procedeaza si cu foaia alba
Apoi se taie patrate si se aseaza exact ca in imagine
Un patratel alb,unul negru ...
Se face usor si e foarte buna
V-o recomand!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu