INGREDIENTE BLAT(foi)
- 4 albusuri si 2 galbenusuri
- 4 lg tarate de ovaz macinate foarte fin
- 1 lg amidon
- 1 lgt praf de copt
- 3 lg indulcitor praf
- un praf de sare
MOD DE PREPARARE:
- Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare
- Adaugam indulcitorul si mixam bine
- Apoi cele doua galbenusuri
- Ingredientele(amidonul,tarata,praful de copt)le amestecam si le punem peste compozitia obtinuta mai sus
- Pregatim o tava de chec si o tapetam cu hartie de copt
- Preincalzim cuptorul
- Dam compozitia la cuptor pentru 35 minute la foc mediu
- Dupa ce o scoatem de la cuptor o lasam sa se raceasca si apoi o taiem in 2 bucati,care vor reprezenta 2 foi
INGREDIENTE CREMA:
- 300 ml lapte
- 1 lg cu varf amidon
- 2 lg indulcitor
- 200 g crema de branza (eu am pus Delaco 0,2%)
- coaja si zeama de la jumatate de lamaie
PREPARARE CREMA:
- Punem amidonul intr-un vas si turnam usor laptele rece,pana ce se dizolva amidonul,cu grija ,sa nu se faca cocoloase
- Punem la foc mic si amestecam continuu pana devine o consistenta ca de budinca
- Luam vasul de pe foc si il punem in alt vas cu apa rece amestecand continuu pana se raceste
- Adaugam indulcitorul,zeama si coaja de lamaie
- Cand este racita bine incorporam branza
Asamblam prajitura (o foaie plus crema,iarasi foaie si iarasi crema)
Eu am imbracat-o in crema pentru ca mi-a iesit destul de multa
E atat de bunaaa....mmmmm,mai buna ca cea cu faina si zahar
E nemaipomenita de se-nmoiaie-n gura
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu