marți, 3 martie 2015

"ALBA CA ZAPADA"




INGREDIENTE BLAT(foi)
  • 4 albusuri si 2 galbenusuri
  • 4 lg tarate de ovaz macinate foarte fin
  • 1 lg amidon
  • 1 lgt praf de copt
  • 3 lg indulcitor praf
  • un praf de sare
MOD DE PREPARARE:

  • Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare
  • Adaugam indulcitorul si mixam bine
  • Apoi cele doua galbenusuri
  • Ingredientele(amidonul,tarata,praful de copt)le amestecam si le punem peste compozitia obtinuta mai sus
  • Pregatim o tava de chec si o tapetam cu hartie de copt
  • Preincalzim cuptorul
  • Dam compozitia la cuptor  pentru 35 minute la foc mediu
  • Dupa ce o scoatem de la cuptor o lasam sa se raceasca si apoi o taiem in 2 bucati,care vor reprezenta 2 foi



INGREDIENTE  CREMA:

  • 300 ml lapte
  • 1 lg  cu varf amidon
  • 2 lg indulcitor
  • 200 g crema de branza (eu am pus Delaco 0,2%)
  • coaja si zeama de la jumatate de lamaie

PREPARARE CREMA:

  • Punem amidonul intr-un vas si turnam usor laptele rece,pana ce se dizolva amidonul,cu grija ,sa nu se faca cocoloase
  • Punem la foc mic si amestecam continuu pana devine o consistenta ca de budinca
  • Luam vasul de pe foc si il punem in alt vas cu apa rece amestecand continuu pana se raceste
  • Adaugam indulcitorul,zeama si coaja de lamaie
  • Cand este racita bine incorporam branza



Asamblam  prajitura (o foaie plus crema,iarasi foaie si iarasi crema)
Eu am imbracat-o in crema  pentru ca mi-a iesit destul de multa

E atat de bunaaa....mmmmm,mai buna ca cea cu faina si zahar
E nemaipomenita de se-nmoiaie-n gura


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu