duminică, 22 februarie 2015

TORT DE CLATITE


INGREDIENTE PENTRU CLATITE(4 portii/4 zile) 

  • 2 oua
  • 2 lg indulcitor
  • 4 lg amidon de porumb
  • 4 lg lapte praf 1% grasime
  • 15 lg lapte degresat 0,1% grasime
  • 1 lg esenta de vanilie
INGREDIENTE PENTRU CREMA

  • 250-300 g branza de vaci 0% grasime
  • 2-3 lg indulcitor(dupa gust)
  • 1 lgt esenta de portocale
  • 1 lgt esenta de lamaie
  • 5-6 lg lapte degresat 0,1% grasime
  • 1/2 plic gelatina

MOD DE PREPARARE:

  • Intr-un vas se pun ouale si se bat
  • Apoi adaugam pe rand celelalte ingrediente pentru aluatul de clatite
  • Apoi se incinge tigaia antiaderenta
  • Cu un polonic sau o lingura mai mare ,se ia din compozitie si se coc clatitele,una cate una.

CREMA:

  • Intr-un bol se pune branza de vaci si se mixeaza bine
  • Indulcitorul se adauga si se amesteca cu o lingura de lemn
  • Intr-o cana se incalzeste laptele si se pune gelatina peste el sa se topeasca
  • Cand gelatina s-a topit se toarna peste branza
  • Se amesteca usor cu lingura
  • Apoi se adauga esentele


ASAMBLAREA TORTULUI :

  • Pe o farfurie intinsa se pune prima clatita
  • Apoi crema
  • Iarasi clatita si iarasi crema
  • Si tot asa pana se face tot tortul
  • Se pune la rece timp de 5 ore sau pana in momentul servirii
  • Inainte de al sectiona,se poate pune(optional)topping de ciocolata fara zahar

TOPPING DE CIOCOLATA

50 ml lapte
2 lg cacao
1 lg indulcitor
1 lgt esenta de ciocolata




yummy yum!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu