- 2 oua
- 2 lg indulcitor
- 4 lg amidon de porumb
- 4 lg lapte praf 1% grasime
- 15 lg lapte degresat 0,1% grasime
- 1 lg esenta de vanilie
INGREDIENTE PENTRU CREMA
- 250-300 g branza de vaci 0% grasime
- 2-3 lg indulcitor(dupa gust)
- 1 lgt esenta de portocale
- 1 lgt esenta de lamaie
- 5-6 lg lapte degresat 0,1% grasime
- 1/2 plic gelatina
MOD DE PREPARARE:
- Intr-un vas se pun ouale si se bat
- Apoi adaugam pe rand celelalte ingrediente pentru aluatul de clatite
- Apoi se incinge tigaia antiaderenta
- Cu un polonic sau o lingura mai mare ,se ia din compozitie si se coc clatitele,una cate una.
CREMA:
- Intr-un bol se pune branza de vaci si se mixeaza bine
- Indulcitorul se adauga si se amesteca cu o lingura de lemn
- Intr-o cana se incalzeste laptele si se pune gelatina peste el sa se topeasca
- Cand gelatina s-a topit se toarna peste branza
- Se amesteca usor cu lingura
- Apoi se adauga esentele
ASAMBLAREA TORTULUI :
- Pe o farfurie intinsa se pune prima clatita
- Apoi crema
- Iarasi clatita si iarasi crema
- Si tot asa pana se face tot tortul
- Se pune la rece timp de 5 ore sau pana in momentul servirii
- Inainte de al sectiona,se poate pune(optional)topping de ciocolata fara zahar
TOPPING DE CIOCOLATA
50 ml lapte
2 lg cacao
1 lg indulcitor
1 lgt esenta de ciocolata
yummy yum!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu