INGREDIENTE:
- 500 g carne tocata din piept de pui
- 1 albus de ou
- ketchup fara zahar(2 lg)sau suc de rosii (4 lg)
- 1 lg condimente pentru sarmale
- 1 lg tarate de ovaz(optional)
- sare
- cimbru
- piper
- boia de ardei dulce
- frunza de vie(tinuta in saramura)
MOD DE PREPARARE:
- Frunzele de vie se spala si se lasa putin in apa
- Carnea se amesteca cu celelalte ingrediente mentionate mai sus cu exceptia sucului de rosii sau ketchup
- Pe fundul unei oale de tuci se pun un strat de frunze si sucul de rosii
- Se ruleaza sarmalutele si se aseaza una cate una in oala pana ce le terminam de pregatit
- Se pune apa pana se acopera toate sarmalutele
- Se pun la fiert cca 40 minute la foc mic sau in cuptor
- Se pot servi cu iaurt grecesc 0% sau crema de branza 0,2%
Se pot consuma incepand din Croaziera in zilele de PL!
POFTA BUNA!!



Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu