sâmbătă, 28 februarie 2015

SARMALUTE IN FOI DE VIE


INGREDIENTE:

  • 500 g carne tocata din piept de pui
  • 1 albus de ou
  • ketchup fara zahar(2 lg)sau suc de rosii (4 lg)
  • 1 lg condimente pentru sarmale
  • 1 lg tarate de ovaz(optional)
  • sare
  • cimbru
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • frunza de vie(tinuta in saramura)


MOD DE PREPARARE:
  • Frunzele de vie se spala si se lasa putin in apa
  • Carnea se amesteca cu celelalte ingrediente mentionate mai sus cu exceptia sucului de rosii sau ketchup 
  • Pe fundul unei oale de tuci se pun un strat de frunze si sucul de rosii 
  • Se ruleaza sarmalutele si se aseaza una cate una in oala pana ce le terminam de pregatit
  • Se pune apa pana se acopera toate sarmalutele
  • Se pun la fiert cca 40 minute la foc mic sau in cuptor 
  • Se pot servi cu iaurt grecesc 0% sau crema de branza 0,2%
Se pot consuma incepand din Croaziera in zilele de PL!
POFTA BUNA!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu