miercuri, 24 ianuarie 2018

GOGOSI CU GEM


INGREDIENTE:

Rețetă (pentru 5 gogoși mari)
Ingrediente: 1 pachet de  , (90g)5-10g de coajă rasă de lămâie bio, un ou mărimea M, 3 albușuri de ouă M, 30g apă
Preparare: se amestecă bine mixtul pentru gogoși cu coaja de lămâie. Într-un bol batem cei 30g de apă, oul și cele trei albușuri la care adăugăm mixtul cu coaja de lămâie și le amestecăm până la obținerea unei mase groasă omogenă. Masa obținută astfel se lasă 25 minute, care după acest timp trebuie să devină un aluat moale dar se poate întinde. Se frământă aluatul pe o suprafață presărată cu  , după care se întinde și se taie cu un pahar mediu (se întinde cât să putem tăia 3-4 gogoși, restul de aluat se frământa din nou și se mai rup și restul gogoșilor (important este ca să ne iasă 5 gogoși). Topim   într-o tigaie iar după ce s-a încins dăm focul mai mic. 
Se pun gogoșii în ulei, și se prăjesc câte 3 minute pe parte. Prima parte se prăjește sub capac, iar pe partea cealaltă fără capac.
Gogoșii în timp ce se prăjesc o să crească.
Se servesc cu   sau ca atare.

POFTA BUNA!!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu