O reteta simpla,banala.
Cine a facut mamaliga de-a lungul vietii o poate face fara probleme.
Sa ne apucam de treaba:
INGREDIENTE:
500 ml apa
100 g Tarate de ovaz
1 varf cutit Pudră de turmeric
sare dupa gust
o lingurita ulei de masline
o lingurita ulei de masline
PREPARARE:
Apa se pune la fiert.Cand fierbe se adauga sarea si apoi ,in ploaie,taratele de ovaz(nerasnite)si turmericul si uleiul de masline.Se amesteca in ea pe masura ce fierbe.Cand capata consistenta unei mamaligi si incepe sa se desprinda de pe margini ,inseamna ca este gata.
Se rastoarna intr-un vas.
Se poate consuma cu branza,oua fierte,sarmale,peste,carne la ceaun si mujdei,varza gatita etc.
Foarte buna la gust si nu ingrasa
POFTA BUNA!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu