INGREDIENTE PENTRU HAMBURGER:
500 g carne tocata de vita
condimente(coriandru,piper,boia de ardei,praf de usturoi)
1 lingura marar verde tocat
sare dupa gust
Se amesteca toate ingredientele
Ve-ti obtine o compozitie ca la chiftele
Lasati compozitia deoparte pana preparati piureul de legume
INGREDIENTE PIURE DE LEGUME:
1 radacina telina de marime potrivita
3 morcovi de marime potrivita
3 linguri crema de branza lacteea sau quark(0,2%)
sare si piper dupa gustul fiecaruia
Legumele se curata si se taie cubulete
Se pun la fiert intr-o oala cu apa cat sa le acopere
Cand s-au fiert le scoateti ,le scurgeti de apa si le pasati foarte bine pana obtineti un piure
Adaugati crema de branza,sarea si piperul
PREGATIRE APERITIV:
Luati cu o lingura din compozitia de carne si faceti chiftele dar de marime mai mari sa arate ca un hamburger
Pe mijloc faceti o gropita unde ve-ti lua tot cu o lingura din piureul de legume si puneti in ea,acoperindu-o
In tava de la aragaz tapetata cu hartie de copt faceti exercetiu explicat pana terminati ambele compozitii(hamburger plus piure)
Introduceti tava in cuptor pentru 20 minute la foc mic
Cand este gata ,scoateti tava si puneti aperitivele pe un platou si le presarati marar verde tocat
Bunatate de toamna,bunatate de aperitiv
Sa aveti pofta!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu