duminică, 25 septembrie 2016

GALUSTE CU PRUNE

CONSOLIDARE(masa de sarbatoare),STABILIZARE
INGREDIENTE ALUAT:
1/2 kg de prune
800 g cartofi
250 g faina 
2 linguri gris
2 oua,sare
PENTRU TAVALIT GALUSTELE:
250 g zahar brun
400 g pesmet
2 pliculete zahar vanilat
3 linguri ulei de masline
2 lingurite praf de scortisoara
MOD DE PREPARARE:
Spalam prunele,le stergem apoi le crestam si le scoatem samburele
Le presaram 3 linguri de zahar brun,atat in exterior cat si in interior

Curatam,spalam si taiem cartofii in cubulete
Ii punem la fiert intr-o oala cu apa si putina sare
Cand sunt fierti ii scurgem intr-o sita si ii lasam sa se raceasca
Ii pasam ca pentru piure
Apoi adaugam cele 2 oua,sare,grisul si faina
Amestecam bine ,bine
Vom obtine un aluat lipicios

Incingem uleiul de masline intr-o cratita si adaugam pesmetul
Amestecam continuu cu o spatula din lemn pana ce se rumeneste frumos
Il dam deoparte si ii adaugam zaharul brun ,scortisoara si cele doua pliculete de zahar vanilat
Adaugam  scortisoara si amestecam bine

Cu mainile pudrate cu haina sau umezite cu ulei ,rupem cate o bucatica de aluat ,o aplatizam si punem in mijloc cate o pruna
Invelim pruna in aluat si o sigilam bine

Fierbem galustele in apa clocotita unde am pus putina sare
Dupa cca 5 minute ele se vor ridica la suprafata
Cu o paleta le luam  si le tavalim prin pesmetul rumenit
Foarte bune si usor de preparat
POFTA BUNA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu